T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / BAYRAKLI - Talatpaşa Ortaokulu

Erasmus+ İtalya Toplantısı

25/04/2016 tarihinde başlayıp 29/04/2016 tarihine kadar süren projenin ikinci toplantısı ile birinci (LTT) eğitim, öğretim ve öğrenme etkinliği İTALYA-PROCIDA'da yapıldı. Okulumuzdan bu faaliyete okul müdürü, 3 öğretmen ve altı öğrenci katılmıştır. 

25/04/2016 tarihinde başlayıp 29/04/2016 tarihine kadar süren projenin ikinci toplantısı ile birinci (LTT) eğitim, öğretim ve öğrenme etkinliği İTALYA-PROCIDA'da yapıldı. Okulumuzdan bu faaliyete okul müdürü, 3 öğretmen ve altı öğrenci katılmıştır. Bu toplantı faaliyeti sırasında aşağıdaki konularla ilgili çalışmalar yapılmıştır:

1.      Ortak okulların öğrencileri tarafından Reduce, Reuse, Recycle temasına uygun olarak çekilen fotoğraflar, İtalya-Procida'daki okulda sergilenmiştir.

2.      Öğretmen ve öğrenciler, "su kaynaklarının korunması" konuları üzerine hazırlanan eğitim etkinliğine katılmış, bu konular hakkında ev sahibi okul tarafından hazırlanan sunumlar yapılmıştır.  Suyun analizi ile ilgili deneyler ve incelemeler yapılarak, bilgiler verilmiştir.

3.      Geri dönüştürülebilen materyaller ile atölye çalışması yapıldı.

4.      Deniz suyunun analizi ve incelemeler için okul botu ile denizde kısa bir yolculuk yapıldı.

5.      Balıkçı köyü ziyaret edilerek, geçmişten günümüze balıkçılık ve ortak kaynakları koruma üzerine balıkçılarla bilgilendirme toplantısına katılım sağlandı.

6.      Okuldaki deniz müzesi ziyaret edildi.

7.      Her bir okuldan öğrenciler fotoğraf çekimleri ile ilgili deneyimlerini paylaştı. Ayrıca her ülkenin öğrencileri, eğitim sistemleri, yaşadıkları şehirler ve kültürleri hakkında PowerPoint sunumları yaptı.

      8.      Procida'nın tarihi ve kültürel mirasını tanımaya yönelik etkinliklere katılım sağlandı.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.01.2017 - Güncelleme: 14.04.2021 13:17 - Görüntülenme: 1132
  Beğen | 0  kişi beğendi